Fraktinformation för Trasiga LCD-Skärmar

Instruktioner för Packning och Frakt av Trasiga LCD

En av de viktigaste sätten som ger dig högsta möjliga betalning för dina trasiga LCD är att försäkra dig om att de är säkert packade innan frakt. Vänligen kom ihåg: Det totala värdet i varje parti bestäms av antalet bra LCD-skärmar och reservdelar, inte endast antalet LCD-skärmar som är skickade. Vanligtvis är dina LCD-skärmar redan trasiga på något sätt.

 

Tänk på/Vi Rekommenderar:

  • Tillverkarna har inte designat LCD-skärmarna att klara av omgivningen när den plockats bort från enheten. Tryck-punkter, damm, smuts, fukt och chanserna för elektronisk statisk urladdning ökar stort när skärmen har plockats bort.
  • En ”halvgjord” packning kan sänka de totala intäkterna så mycket som 10%. Vi har sett ”dåliga” packningar som sänkt den totala intäkten med 10%-50%.
  • Tänk på att ha ett säkert förvaringsutrymme för dina LCD-skärmar från den stund de plockats bort från enheten. Att lägga tillbaka den defekta LCD-skärmen i bubbelplast eller i ett förvaringsfodral är alltid det bästa sättet.
  • Om möjligt, utför ett reparationsjobb i en antistatisk omgivning och förvara LCD-skärmarna fuktfritt.
  • Det är en bra idé att förvara LCD-skärmarna i en låda med avtagbart lock för att motverka fukt, damm och statisk chock.
  • Dåliga LCD-skärmar orsakade av böj skador har från lite till inget värde. Återvinningskostnaden är mycket hög.

 

Packningsförslag Steg för Steg Metod 1

(Inga Påsar av Bubbelplast):

1. Placera LCD-skärmarna front mot front med flexkablarna i samma riktning. Detta skyddar LCD-skärmarna och ger även mer utrymme i ditt paket.

broken-cracked-lcd-shipping-instructions-1

Steg #1

2. Placera 2 set av LCD par baksida mot baksida som bilden visar. Försäkra dig om att flexkablarna har samma riktning.

broken-cracked-lcd-shipping-instructions-2

Steg #2

3. Stapla 5 par för att färdigställa ett set med totalt 10 LCD-skärmar. Som vi nämnde ovan, dessa 10 skärmar är placerade front mot front, baksida mot baksida. Att packa fler än 10 i ett set ökar chanserna att de går sönder; mindre avfall som tar upp packningsutrymmet.

broken-cracked-lcd-shipping-instructions-3

Steg #3

4. Säkra varje set med 10 LCD-skärmar genom att slå in dem i bubbelplast eller annat skyddande material. Vi rekommenderar att tejpa bubbelplasten. Det gör packningen fast och LCD-skärmarna glider inte omkring, men tejpa inte för fast så skärmarna kan få tryckskador.

broken-cracked-lcd-shipping-instructions-4

Steg #4

TÄNK PÅ: Om du inte har bubbelomslag, är det mycket bättre att använda ett gummiband tillsammans med tidningspapper för att säkra skärmarna, än att inte använda något omslag alls.

5. Lägg seten med skärmarna i kartongen. Använd ett lager med bubbelplast, ihop-knycklat tidningspapper, eller annat material i botten av kartongen. När du har lagt i några set är det bästa att säkra sidorna inuti kartongen tillsammans med mer ihop-knycklat tidningspapper högst upp.

broken-cracked-lcd-shipping-instructions-5

Steg #5

 

Packningsförslag Steg för Steg Metod 2

(Med Påsar av Bubbelplast):

Att använda påsarna av bubbelplast som du får dina LCD-skärmar levererade i är det bästa för frakt. Stegen är väldigt lika Metod 1 ovan.

1. Placera LCD-skärmarna i bubbelpåsarna med flexkablarna i riktning mot påsens öppning.

2. Slå in set om 10 skärmar med ett gummiband fast nog att hålla dem ihop, men inte för fast så de kan skadas.

3. Placera seten i en kartong med lager av ihop-knycklat tidningspapper på botten, längs sidorna och högst upp av kartongen.

 

Standardregler för Packning av LCD

1. Innan du tejpar igen kartongen, stäng locken och ge paketet en hård skakning på 5 sekunder. Om du känner något flyttas omkring, behöver du fylla med mer material.

2.  Välj en kartongstorlek som är lämplig för mängden av skärmar och försäkra dig om att redan använda kartonger är robusta och skadefria.

3. Använd tillräckligt mycket tejp till att försegla kartongen.

4. Vi rekommenderar högt att varje kartong inte innehåller mer är 350-400 LCD eller överstiger 15.8 kg i vikt. Försäkra dig även om att inte överstiga kartongens viktgräns.

5. Märk kartongen ”Fragile – Glass Contents” på alla sidor av kartongen i stora synliga bokstäver. Detta minskar risken att paketet hanteras ovarsamt av distributörerna.

Återigen, att följa ovanstående rekommendationer försäkrar den minsta möjliga risken för skador under frakten och hjälper oss hålla våra offertpriser höga!

Tack för ditt samarbete!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>